Kedi Nasıl Tıraş Edilir?

 Evcil hayvanınızın daha sağlıklı ve uzun ömürlü olması için dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan farklı bakımlar vardır. Tüy bakımı yapılmadığında dolaşabilir ve zamanla daha çok dökülür. Bu vaziyet sizi rahatsız edeceği gibi uzayan tüylerden dolayı kedinin vücudunu göremezsiniz. Eğer vücudunda meydana gelen bir hastalık var ise fark etmeniz için kedinizi traş etmeniz gerekir. Aynı zamanda evcil hayvanınız, uzun tüyleri sebebi ile sıcak havalarda bunalabilir. Bu sebeple de traş edilmesi gerekir. Kedi traşı evcil hayvan sahiplerinin dikkat ettiği önemli noktalardan biri. Ancak veteriner denetimünde, anestezi altında yapılması sizi tedirgin ediyor olabilir. Bu durumda kedinizi evde traş etme şansınız var mı? Kedi evde nasıl traş edilir? Sizler için önemli noktaları söyledik…


Kedi iyi mi Traş Edilir?

Kediler, genellikle baytar hekimler tarafından traş edilir. Traş esnasında kullanılan makineler titreşimli ve gürültülüdür. Tüm kediler olmasa da bir kısmı bu sesten tedirgin olur ve kaçar. Traş edilmesine izin vermediği için işiniz daha da zorlaşır. Bu nedenle hekimler, sakinleştirici ilaç yada narkoz etkisindeki kedileri traş eder. Traş, isteğe nazaran farklı bölgelere yapılır. Kafasından kuyruğuna kadar tüm tüylerini traş ettirebilir veya sadece vücudunu traş ettirebilirsiniz. Eğer veteriner hekimine gitmeden kedinizi evde traş etmek istiyorsanız, dikkat etmeniz ihtiyaç duyulan önemli noktalar vardır.


Evde Kedi Traşı Yapılabilir Mi?

Kedi traşının evde yapılması mümkündür sadece kedinizin sese karşı duyarlı olmaması gerekir. Eğer yavru bir kediye sahipseniz, olumsuz etkilenmemesi için traş etmemeniz daha doğru olacaktır. Çekingen ve yabancı maddelere karşı korkak olan bir kediye sahipseniz de evde traş etmeye çalışmanız zor olacaktır. Traş esnasında kediniz kaçabilir ve bıçak uçlarından dolayı yanlış bir hareketi bedenine zarar verebilir. Bu yüzden doğru düşünülmesi ve çok dikkat edilmesi gereken bir işlemdir. Eğer kediniz uysal, sahibinden kaçmayan ve sese karşı duyarlı değilse evde kolaylıkla kedi traşı yapabilirsiniz.

Kedimi nasıl Traş Edebilirim?

Evde kedinizi traş etmek istiyorsanız öncelikle onun psikolojisini olumsuz etkilemeyeceğine emin olmalısınız. Öncelikle kediniz için özel bir traş makinesi alın. Bu seçimi yaparken dikkatli olmalısınız. Sessiz, duyarlı ve farklı bıçak uçlarına sahip olan kaliteli bir ürün, kedinize zarar vermenizi engelleyecektir. Traş makinesi seçerken elinize tam oturmasına da dikkat edinç Böylece traş sırasında daha kolay hareket edebilirsiniz. Bazı ürünlerin kullanım açıklamalarını okuyarak kuru yahut ıslak traş etme seçeneklerini öğrenebilirsiniz. Islak traş etme şansınız var ise, kedinizin tüylerini ıslatarak daha rahat traş edebilirsiniz. Eğer kediniz için traş makinesi almayı düşünüyorsanız sizin için derlediğimiz en iyi Kedi traş makineleri yazımıza bakabilir, kediniz ve kendiniz için en uygun traş makinesini seçebilirsiniz.


Kedinizi traş etmeye başlamadan önce kesinlikle sakin olmasını sağlayın. Bunu sevdiği bir oyuncağı vererek veya sevginizi göstererek yapabilirsiniz. Daha sonra bedenini okşayın ve masaj yapın. Rahatlayan kediniz, traş esnasında fazla tepki vermeyecektir. Sessiz olmasına dikkat ettiğiniz traş makinesi ile tüylerini kuyruğundan kafasına doğru kesmeye başlayabilirsiniz. Eğer tüyleri çok uzunsa bastırmamaya dikkat edin. Vücudunu göremediğiniz için canının yanmasına sebep olabilir. Kediniz huysuzlanmaya başlarsa ara verin ve tekrar masaj yapın. Uzun sürse de arzu ettiğiniz sonucu rahatlıkla alabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kedi Traşı Fiyatları Ne Kadar?