Kedi Traşı Fiyatları Ne Kadar?

 2022 Kedi Traş Fiyatları Ne Kadar?

Kedilerde tüy bakımı ve traş, sağlıklı olmaları açısından fazlaca önemlidir. Eğer uzun tüylere haiz bir kedi cinsine sahipseniz, dolaşmasını engellemek için çoğunlukla tüy bakımı yapmanız gerekir. Kediler, kendilerini yalayarak temizlese de bir süre sonrasında tüyleri dolaşır ve canının yanmasına sebep olur. Bu nedenle kediniz banyo yaparken, tüylerinin dolaşmasını engelleyecek ürünler kullanabilirsiniz. Kedi traşı ise tüyleri uzadığında çoğu zaman yaz aylarında yapılması önerilen bir işlemdir. Kedi traşı yaptırabileceğini baytar hekimler ve pet kuaförler vardır. Fiyat seçeneklerine bakıldığında biroldukça kritere gore değişiklik gösterdiğini görürsünüz. Örneğin kedinizin traşla beraber banyo yapması da gerekir. Banyo fiyatları, traş fiyatından ayrı hesaplanır. Bulunduğunuz şehir, kedinin eşeysel, traş şekline bağlı olarak uzmanlar, kati bir fiyat verecektir. Ancak ortalama fiyatlar belirli olduğu için verilen fiyatların altında ya da üstünde seçenek sunulmaz. İşte 2022 kedi traşı fiyatları:


Kedi traş etme fiyatı 2022 senesinde ortalama 100-150 TL arasındadır. Kedi traşı fiyatları ilden ile değişiklik göstermektedir.


Kediler için banyo fiyatı: Banyo ücretleri de traş ücretleri benzer biçimde farklı etkenlere gore değişiklik gösterir. Bu yüzden durağan bit fiyat verilmese de averaj fiyatlar her yerde aynıdır. Kedi banyosunun fiyatları 2022 senesinde ortalama 120-150 TL arasındadır.


Kedi Traşı Fiyatları iyi mi Belirlenir?

Kedilerin sıhhat kontrollerinin yapılması ve bakım ihtiyaçları veteriner hekimler tarafından yapılmaktadır. Bu alanda eğitim almış olan hekimler, traş öncesinde kedinin sakinleşmesi için ilaç uygular. Bu ilaçlar, sakinleştirici olabileceği şeklinde anestezi altında da traş yapılabilir. Kedi traşı tutarlarının belirlenmesinde rol oynayan etkenlerden biri ilaç uygulanmasıdır. Kedinin uyanma sürecinde kalacağı yer, muayene benzer biçimde durumlara nazaran fiyatlar değişmektedir. Bununla birlikte kedilerin traş edilmesinde izlenen farklı yöntemler vardır. Bir tek vücudu veya kuyruk, kafa bölgesi şeklinde tüm vücudunun traş edilmesine nazaran farklı fiyatlar sunulur. Traş fiyatları, yapılacak olan klinik, hekimlerin fazladan faaliyetlerine ve yapılacak olan şehirlere göre değişmiş olduğu için durağan bir fiyat söylenemez.


Kedi traşı, veteriner kontrolünde ilaç tesiri ile yapılan bir işlemdir. Traş şekillerine gore sahibinin istekleri dinlenir ve vücut, kuyruk ve kafa bölgelerinin tümü traş edilebilir. Böylece kedinin derisinde herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığının görülmesi mümkündür. Deri hastalıklarının fark edilmesiyle birlikte erken teşhis konulabilir ve kedinin sağlığı koruma altına alınır. Bununla beraber kedilerin tüyleri, sıcak havalarda problem yaşamalarına sebep olmaktadır. Bu nedenle özellikle yaz aylarında kedi sahipleri, tüylerinin traş edilmesini ister. Baytar hekimler, duş hemen sonra anestezi ile traş işlemini yapmaktadır. Peki, 2022 yılında traş fiyatları ne kadar? Traş fiyatları neye bakılırsa belirlenir?


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kedi Nasıl Tıraş Edilir?